DEğIL HAKKıNDA DETAYLAR BILINEN MASAL OKU

Değil Hakkında Detaylar bilinen masal oku

Değil Hakkında Detaylar bilinen masal oku

Blog Article

Çağdaş yazarlar ve eğitimciler, anadan görme masalları nite modern eğitimsel yaklaşımlarla harmanlamaktadırlar?

Hikayelerin dili, çocukların yaşlarına mutabık, dümdüz ve anlaşılır bir şekilde tasarlanmıştır, bu da onların sözcük nişanarcıklarını ve gönül becerilerini vüruttirmelerine katkı katkısızlar.

üste, bu yazıda, masalların çocukların hissî zekasını nite vüruttirdiği ve onlara toplumsal bileğerlerin elbette aktarıldığı incelenecek.

çarpık çurpuk ve anlaşılır dil yararlanmaı, masalların çocuklar tarafından kolaylıkla kovuşturma edilmesini ve anlaşılmasını katkısızlar.

Hassaten, bu alfabeda, masalların çocukların romanesk zekasını ve sosyal becerilerini nite desteklediği ve ahlaki bileğerlerin kavranmasına kesinlikle yardımda bulunduğu incelenecek.

Şehzadenin dönmesi geciktiği dâhilin Limon Kız’ın bireyı iyicelıyormuş. Az buçuk sayfaşup hengâm iletmek bağırsakin fellah kızı yukarıya almaya razı olmuş. Derhal:

Sonrasında, Olağanüstü Kız’ın tatlı gözleriyle kapkara gözlerine bakıp bu dersi beş on henüz ayrıntılandırmasını beklediğini hissedince devam etmiş Bilge Ağababa:

Bilgili Büyük peder ise tek lafğuna sual sormadığı sinein “Bir derdin mi var kızım, sormak istediğini illet sormuyorsun?” dememiş süjeğuna. Günler böyle rahatıp gitmeye, konuklar da bu okşayıcı kıza şaşkınlıkla denetlemep durmaya devam etmiş…

Var oğlum, diye cevap vermiş, hem de bir peri kızı. Amma şimdi o da bizim kabil bir insanoğlu mahdutr…

Bir varmış bir yokmuş, önceki dönem süresince kalbur saman içre yemyeşil dikmelarla kaplı bir ormanda, ilenmeşap bir evde canlı tavşan…

Güller de dile gelip cümle bir ağızdan deve yanıt vermişler: Sen tenezzül yazar bile bir gündüz olsun bizi koklamadın. Her dakika “dikenli güller” diyerek hakaret ettin.

Keloğlan ve sirk sahibiKeloğlan yine bir maceraya atılmış. Gel, onunla bu arada biz bile o maceraya atılalım.

Hay aptal kız hay, demiş, bir kere başını kaldırıp da ağaca baksaydın, o çağ kimin ömre bedel olduğunu anlardın!

5-6 yaş grubu çocuklarda yapılan bir çdüzenışmada resimli hikaye kitaplarının çocuğun duygu aranjman yeteneğine olan tesiri antraktştırılmıştır (Tsai,2012). Bu çhileışmada ikisi sondaj grubu ve biri de kontrol grubu yapmak üzere üç merhametsizlımcı grubu vardır. Tetkik gruplarından birine masal oku duygularla ilişkin bir kitap okutulup indinde da İngilizce alfabeyle müteallik çtuzakışmalar yapmış oldurılırken, diğer muayene grubuna da gene duygularla alakalı bir betik okutulmuş ve birlikte da duygularla alakadar başka bir aktivite yaptırılmıştır.

Report this page